Már böngészhető az ingyenes külföldi nyelvtanulás helyszíneinek listája

2019.12.16.

Februártól pályázhatnak a középiskolások az ingyenes külföldi nyelvtanulásra – akár Kínába is. A kormány már elindította azt a honlapot, ahol a megbízható külföldi nyelviskolák kurzusai között böngészhetnek az érintett fiatalok, szülők, iskolák. A kínálat január közepéig folyamatosan bővül.

Elindult a fiatalok két hetes külföldi nyelvtanulási programjának hivatalos honlapja, amelyen folyamatosan teszik majd közzé a tárca által – jelentette be Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter. Ismeretes, hogy a kormány idén döntött arról, hogy a hazai népesség nyelvtudásának javítása érdekében a 9-11. évfolyamos fiatalok számára két hetes, ingyenes nyelvtanulási lehetőséget biztosít. Mintegy 140 ezer tanulónak lesz lehetősége arra, hogy az általa választott célországban anyanyelvi környezetben csiszolja a tudását 20-25 órás intenzív nyelvtanfolyamokon. A kormány 90 milliárd forintot különített el a költségek finanszírozására, ez diákonként csaknem 2 ezer eurót jelent.

A tárcavezető szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma felmérte, hogy külföldön milyen, a minőségi feltételeknek megfelelő iskolák részvételére lehet számítani a programban. Kásler Miklós bejelentette azt is, hogy a program honlapján (www.knyp.hu) közzétették a jelentkezés lehetséges helyszíneit, illetve az intenzív kurzusok jellemzőit is.

Kásler Miklós beszámolt arról, hogy

az angol nyelvű képzéseken Anglia, Írország és Málta, a német nyelvterületen Ausztria és Németország lehetnek célországok, emellett Franciaországba és a kétnyelvű iskolák esetében Kínába jelentkezhetnek a fiatalok.

A fogyatékkal élő fiataloknak is lehetőségük lesz pályázni.

Bartos Mónika, a magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak szervezéséért felelős miniszteri biztos szerint

a honlapon egyelőre 149 angol, 26 német és 21 francia nyelviskola szerepel

– mind minőségi és akkreditált nyelviskolák -, melyeknél több mint 5300 angol, 460 német és 360 francia kurzus közül lehet választani. A kínálat január közepéig folyamatosan bővül.

Bartos Mónika szerint érdemes böngészni a honlapot, mert aki nem ismeri a kínált kurzusokat, nem tud majd a februárban megnyíló pályázati rendszerben pályázni. Emellett

arra is érdemes felkészülniük a fiataloknak, hogy ez nem osztálykirándulás lesz, hanem egy intenzív, kéthetes nyelvtanulási lehetőség.

Délelőttönként nyelvi kurzusokat, délután, valamint hétvégén pedig kulturális és sportprogramokat szerveznek a nyelviskolák, melyeken az idegen nyelveket a diákok használni tudják – mondta a miniszteri biztos.

Nyitókép: Pexels

Szerző: infostart

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink

Székhely

4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 5.

Telefon

+36 30 740 4444

Email

jotevo.alapitvany@nyirgorkat.hu

Kapcsolattartó, ügyintéző

Orosz Judit Sára

Ügyfélfogadási idő

Hétfő - Csütörtök: 07:30 - 16:00
Péntek: 07:30 - 13:30

Adószám

18736368-1-15

Számlaszám

10702071-69434576-51100005

Közösségeink

Üzenjen nekünk!