Játékos tanulás az Avason

2020. 06. 17. 08:00

Torna- és jógagyakorlatokkal egybekötve tanulhatnak angolul a gyerekek.

Ingyenes angol mozgásfejlesztő foglalkozás indult kicsiknek és nagyoknak az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci közösségi pontjában, a Dialóg Egyesület önkéntese szervezésében. Nagy érdeklődés esetén tervezik egy szerdai csoport indítását is az Avasi Közösségi Kávézóban.

Több óvodában

A korai idegennyelv-fejlesztésnek Miskolcon egyébként már vannak hagyományai. Több óvodában működik a korosztálynak megfelelő nyelvi képzés. Például a Miskolci Eszterlánc Néphagyományőrző Óvodában angolul, a Katowice Sportóvodában pedig németül tanulhatnak a kicsik.

– Szeretném egy kicsit felpezsdíteni a gyerkőcöknek a programokat. A négyéves kislányom nagy társaságkedvelő, elsősorban ez inspirált. Régóta önkénteskedem a Dialóg Egyesületnél, és úgy érzem, hogy ezzel tudok adni valamit az itteni közösség számára – mondta Molnár Erika szervező. – Fordítóként végeztem, és nem régen kaptam meg a gyermekjóga-oktató oklevelemet. Úgy látom, hogy nagyon hasznos a gyerekek számára összekapcsolni a mozgást a nyelvoktatással. A kicsik így sokkal gyorsabban elsajátítják az angol nyelvet, mintha tanóraszerűen próbálnám nekik elmagyarázni. Az első foglalkozáson alapvetően óvodások vettek részt a szüleikkel, de kisiskolások felé is nyitottak vagyunk.

Szerencsés kombináció

A részt vevő kisgyermekes anyukákat első benyomásaikról faggattuk.

– Már 2-3 éve járunk ide foglalkozásokra, és a kislányom emelt angolra megy ősztől az iskolába. Gondoltam, hogy ez jó kis előkészítő neki, mert amúgy is szeret angol verseket és énekeket hallgatni. A mozgásra szintén nagy igénye van, szerintem ez egy hasznos kombináció – mondta Agócs Mónika.

– Egyrészt a mozgás miatt jöttünk el, és hogy gyerektársaságban legyünk. Szeretném, ha nem mindig csak az okostelefonjukat nyomkodnák. A nagyobbik 10 éves gyerkőcnek gerincferdülése van, így hasznos lesz számára a mozgásfejlesztő torna. Az apuka angoltanár, úgyhogy eleve nyitottak a nyelvtanulás iránt, a 4 éves otthon is el-elkap angol szavakat – fűzte hozzá Bujnóczkyné Tóth Szilvia.

– A közösségi médiában vettük észre a felhívást, és kíváncsiságból eljöttünk megnézni. A közelben lakunk. Számunkra nagyon fontos, hogy a gyerekek minél hamarabb megismerkedjenek az idegen nyelv alapjaival. A torna ebben kifejezetten segít, mert össze tudják kötni a mozgáselemeket a szavakkal, és így könnyebben rögzülnek. A kislányom élvezte a foglalkozást, úgyhogy máskor is eljövünk – zárta Erki Eszter.

Szerző: boon

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink

Székhely

4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 5.

Telefon

+36 30 740 4444

Email

jotevo.alapitvany@nyirgorkat.hu

Kapcsolattartó, ügyintéző

Orosz Judit Sára

Ügyfélfogadási idő

Hétfő - Csütörtök: 07:30 - 16:00
Péntek: 07:30 - 13:30

Adószám

18736368-1-15

Számlaszám

10702071-69434576-51100005

Közösségeink

Üzenjen nekünk!