Ezért kellene mindenkinek legalább egy idegen nyelvet beszélnie – Megváltoztatja az életet

2019.09.05.

A magyar lakosság 57%-a egyáltalán nem beszél idegen nyelven. Ezen javítana a LinguaFest, hogy mindenki számára kinyíljon a világ.

angoltanulas

Nem túl fényes a magyar diákok idegennyelv-tudása: 2018-ban a nyolcadikosok 40%-a nem felelt meg a központi angol szintfelmérőn. A felnőttek között is elkeserítő a helyzet: a lakosság 57%-a egyáltalán nem beszél idegen nyelven, sőt az Európai Unióban nálunk él a legtöbb olyan fiatal, aki nem is szeretne újabb idegen nyelvet tanulni.

A megújult Nyelvparádé – most már LinguaFest néven – immár 20 éve a nyelvtanulási lehetőségek teljes palettájával várja mindazokat, akik számára fontos a nyelvtudás. Az Akvárium klubban szeptember 7-én bel- és külföldi nyelvtanfolyamokat, nyelvkönyveket és a legmodernebb segédeszközök sokaságát találják meg a látogatók. Emellett számtalan nyeremény és ajándék vár azokra, akik már rájöttek, hogy a használható nyelvtudás milyen előnyöket rejt.

Ha beszélsz nyelveket, kinyílik a világ

Az ingyenesen látogatható kiállításon az érdeklődők részt vehetnek próbanyelvvizsgán, felfedezhetik a legfrissebb nyelvtanulási módszereket, kedvezményesen beszerezhetik a számukra hatékony idegen nyelvű könyveket és szótárakat, valamint szakemberek segítségével választhatnak a külföldi tanulási, szakmai gyakorlati és gyakornoki lehetőségek között.

zaszlok

Ha az ember beszél nyelveket, akkor bátran utazhat, feljebb léphet a ranglétrán, külföldre mehet a cégével, influencerként és bloggerként is megnyilvánulhat, egyszóval – ha megvan hozzá a tudása, az eszközei és a képességei – szabadon dönthet az életéről.

A 20. Nyelvparádé immár megújulva, LinguaFest néven várja mindazokat, akiknek szükségük van a munkájukhoz, magánéletükhöz nyelvtudásra, az egyetemi felvételihez, illetve a diplomához nyelvvizsgára, vagy álmuk, hogy felfedezzék a világot, megtapasztaljanak minél többet abból a csodából, amely körülveszi őket. A rendezvényre 2019. szeptember 7-én, szombaton 10:00 és 19:00 között az Akvárium Klubban –  V. kerület, Budapest, Erzsébet tér 12. – kerül sor.

A nyelvi fesztivál az élményen, a felfedezésen alapuló nyelvtanulást nem készségként, hanem lehetőségként mutatja be, és ezzel inspiráló jövőképet nyújt a kiállítás látogatóinak. Ezért a rendezvény jelmondata: Értsd – Élvezd – Élj! Aki pedig a számos program közben elfáradna, az az Akvárium Klub árnyékos teraszán egy limonádé mellett élvezheti a belváros nyüzsgését.

Fotók: Getty Images

Szerző: Feminahttps://femina.hu/terasz/linguafest-2019/

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink

Székhely

4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 5.

Telefon

+36 30 740 4444

Email

jotevo.alapitvany@nyirgorkat.hu

Kapcsolattartó, ügyintéző

Orosz Judit Sára

Ügyfélfogadási idő

Hétfő - Csütörtök: 07:30 - 16:00
Péntek: 07:30 - 13:30

Adószám

18736368-1-15

Számlaszám

10702071-69434576-51100005

Közösségeink

Üzenjen nekünk!