Egy „véletlen” Iskolai látogatás, és a DAT születése.

Még javában a fejlesztési fázisban járt az alkalmazásunk, amikor ellátogattunk az Edelényi Pedagógiai Napok rendezvényére, ahol a Szent Miklós Általános Iskolában Barta József igazgató úr bemutatta, hogyan lehet a robotikát megszerettetni a tanulókkal már az általános iskolában.

Ez az intézmény példaértékű az újszerű, modern oktatási eljárások bevezetésében, és a digitális eszközök használatában. Az igazgató úr arról is tájékoztatott bennünket, miként színesítik a hagyományos angolnyelv-oktatást LEGO kockák segítségével. Ugyanezen a napon hallgathattuk meg Horváth Ádám (Digitális Pedagógiai Központ) előadását, aki nagyszerűen ismertette a következő évek digitális fejlesztési stratégiáit, ami tökéletesen egybecsengett a GlobEng ötletgazdáinak a víziójával. Ezek után sikerült egy kötetlen beszélgetést folytatnunk Szabó Tamás és Papp Zoltán atyákkal, akik egy rövid bemutató után azonnal felismerték az angol nyelv digitális formában történő oktatásának az előnyeit, és már a megbeszélés végén kezet fogtunk egy közös együttműködés beindítására.

Ők már akkor javaslatot tettek egy házi angol versenyre a Görögkatolikus Iskolák között. Először néhány egyházi iskolában teszteltük az alkalmazást, ahol a pedagógusok eleinte kissé idegenkedtek a digitális eszközök ilyen szintű felhasználásától. Ahogy azonban jobban megismerték a GlobEng applikáció digitális oktatásban nyújtott előnyeit, máris örömmel vettek részt a tesztelésben. Az alkalmazás éles tesztelése közben egy picit tovább gondoltuk a katolikus iskolák házi versenyét és úgy éreztük, ebbe a tudáspróbába örömmel csatlakozna Magyarország valamennyi iskolája. A Szent Miklós Görögkatolikus Kéttannyelvű Általános Iskola….alapítványával közösen nekiláttunk elindítani az I. Digitális Angol Tudáspróbát, mellyel minden évben fel fogjuk mérni az angol tanulók tudásszintjét, és láthatjuk az évenkénti fejlődést is.

Csatlakozz Te is a Digitális Angol Tudáspróbához!

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink

Székhely

4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 5.

Telefon

+36 30 740 4444

Email

jotevo.alapitvany@nyirgorkat.hu

Kapcsolattartó, ügyintéző

Orosz Judit Sára

Ügyfélfogadási idő

Hétfő - Csütörtök: 07:30 - 16:00
Péntek: 07:30 - 13:30

Adószám

18736368-1-15

Számlaszám

10702071-69434576-51100005

Közösségeink

Üzenjen nekünk!