5 oldal, ahol akár ingyenesen, online tudsz nyelvet tanulni: napi 15-20 perc is számít

2020.04.01.

A hatékony nyelvtanuláshoz még otthonról sem kell kimozdulnod.

online laptop tanulas

Az online térnek köszönhetően a nyelvtanulás is sokkal egyszerűbbé, elérhetőbbé és jóval rugalmasabbá vált. Már ki sem kell mozdulni az embernek a saját otthonából ahhoz, hogy egy kis plusztudásra szert tegyen.

Az online elérhető nyelvleckék hatalmas lökést adnak a nyelvtanuláshoz, hiszen általuk a nap bármely szakaszába beiktatható a gyakorlás, ha pedig valóban rendszeressé válik, napi 15-20 perc is elég ahhoz, hogy észrevehetően fejlődjön a nyelvtudás. Néhány remek alkalmazást és nyelvtanuló oldalt gyűjtöttünk össze az alábbiakban.

GlobEng: az aktív nyelvtudásért

Új magyar fejlesztésként jelent meg a GlobEng nyelvoktató alkalmazás, ami főleg a hatékony kommunikációra helyezi a hangsúlyt. A hétköznapi szituációkban használatos kifejezéseket tanulhatod meg több ezer érdekes párbeszéden és feladaton keresztül kezdő szinttől egészen felsőfokig. A beépített beszédfelismerő és a virtuális tanár pedig abban segít, hogy elsajátításuk a helyes kiejtést és a magabiztos kommunikációt.

Egy egyszerű regisztráció és az őszinte angoltudás-mérő elvégzése után a program személyre szabja a tananyagot és a haladás ütemét. Az egyéni tanulás mellett a GlobEng alkalmazás hasznos segédeszköz tanároknak is az online oktatásban, hisz a tanulócsoportok, osztálytermek létrehozása mellett az aktuális szintnek, témának és nyelvtannak megfelelő feladatgenerátorral és azonnali kiértékeléssel is segíti a munkájukat.

5 Perc Angol: ingyenes kurzus e-mailben is

Szalai Nóra nyelvész, angol nyelvoktató indította el az 5 Perc Angol nevű programját, melynek keretében ingyenes angol napi leckéket biztosít a tanulni, gyakorolni vágyók és a szinten tartást megcélzók számára.

online munka tavmunka home office

Ma már 12 ezer ingyenes nyelvlecke és 1600 órányi ingyenes hanganyag, valamint interaktív feladatok is elérhetők az 5 Perc Angol weboldalán, de a rendszerességre vágyóknak a napi hírlevélre is érdemes feliratkozniuk, amelyben egy-egy tematikus anyagot kaphatnak egy feladattal kiegészítve.

Duolingo: akár a telefonra is

Talán a legismertebb, magyar nyelven is elérhető angol nyelvtanulós alkalmazás a Duolingo, amely ugyancsak ingyenes, és játékos formában, feladatokon keresztül vezet be egy-egy nyelv alapjaiba, és segít memorizálni a szókincset szép sorban, tematikákon keresztül. Az alkalmazás telefonra is letölthető, így bármikor elérhető, amint van pár szabad perced.

online alkalmazas tanulas

Akár teljesen kezdő szintről is elindulhat az ember, de ha már megvan egy alaptudás, szintfelmérővel is indíthat, majd jönnek az adott témakörök, így az étel-ital, az igék, a dátumok, a számok, később az igeidők és más nyelvtani leckék – mindig egy-egy szintet ugorva, így egy kis pozitív visszajelzést is kap a gyakorló.

Memrise: tanulj anyanyelvi videókkal!

A Memrise egy online elérhető, illetve telefonra is letölthető nyelvtanulós alkalmazás, amelyen 30 ezernél is több anyanyelvű videó segít a gyakorlásban, és több mint húsz nyelven van lehetőség tanulni. A mindennapos nyelvezet szórakoztató, nem megerőltető elsajátításában segítenek az applikáció klipjei, és interaktív játékokon is gyakorolhatsz. Az alkalmazáson a napi cél beállítása még több motivációt ad a folytatáshoz.

online laptop tanulas kislany anya

Babbel: angolról más nyelvre

Ha már megy az angol nyelv, és más nyelvet tanulnál hozzá, akkor nagy segítséget jelenthet az angol nyelvű Babbel nyelvtanuló oldala, ahol 14 nyelv gyakorlására van lehetőség.

Tanulás a sikerért

Ha nem csak egy utazás vagy egy találkozó motivál, a biztos karrier és a hosszú távú siker érdekében érdemes a nyelvtanulás mellett mást is tanulni.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

Elérhetőségeink

Székhely

4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 5.

Telefon

+36 30 740 4444

Email

jotevo.alapitvany@nyirgorkat.hu

Kapcsolattartó, ügyintéző

Orosz Judit Sára

Ügyfélfogadási idő

Hétfő - Csütörtök: 07:30 - 16:00
Péntek: 07:30 - 13:30

Adószám

18736368-1-15

Számlaszám

10702071-69434576-51100005

Közösségeink

Üzenjen nekünk!